![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghjdZQ6EoTkLWwX0QzitljgYafWSSDhw4Rc80hxnEm1dBQ52JzVHLUWxssW-biVDPULl1Dlia7NRs0gFM1edYhQ9rq-frk21unYwywNcOJiTrjObLMvQSd065kGOj8wyAsKAES1t8eLGv3/s320/hint+b%C3%B6regi+3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUYYi2roTP4RePJewc1taW1zGo4IEEpquHU9mxeejO1InLSqf-ucaF9Nq80zZKmfYuDRv-PPGhxkWSN3BebPE7F2U_2J9SucqNIfSoee9wQoOiW2hJn3B-ccFdA5W9GHlZ1ZXBA2Y-DdOZ/s320/hint+b%C3%B6regi+2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiROGNlS_Vzm7TI7J9pXnvzrOdpw1VoFQI_mV6LjTCQ0eb2dhaa7B1hBwoGl23MdusZYn-TuB770Tyuxnv7m9nx6GH6k0S9_q9IWhH71hf1fh984wlUVQwzyMwB6PDfIzgP3SE8q5dgjfh5/s320/bz16740+hint+b%C3%B6regi.jpg)
Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz,
tuz
Hamur için :
Yarım kg un
1 çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder