5 Nisan 2008 Cumartesi

SIKMA


peynirli , patatesli hıımmm ikisini de çok severimm!...bide kıkırtlı sıkma vardır ama bu gizli tadı herkes bilmez.! kuyruk yağı eritilip yağı alınır.geriye kalan kızarmış parçacıklar soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra iyice ezilir püre kıvamına getirilir.soğan, maydonoz, karabiber ve tuz ile harmanlanır ve işte ortaya o eşsiz sıkma harcı çıkar . bilmeyenlere denemeyenlere tavsiye eder afiyetler dilerim...
SAC BÖREĞİ

ıspanaklı , kabaklı, çökelekli , semizotu ohh tam zamanı şimdi.şöyyle limon sıkıp afiyetle yicen.
sacta odun ateşiyle pişmişse eğer tadına doyum olmaz.ama şimdi ben sacı nerden bulayım diyenlere de yanmaz tavayı öneririm :))

Hiç yorum yok: