7 Mart 2008 Cuma

lüks değil ihtiyaç

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Gözümüzün görebilmesi için ışık gerekmektedir. Karanlıkta göremeyiz. Görmemizde etkili olan güneş aynı zamanda tenimizin rengini değiştirir, yani cildimize zarar verir. Görme merkezimize görüntüyü getiren güneş ışığı, gözümüzün içindeki merceğin daha erken sertleşerek genç yaşta katarakt ve görme sinirlerinde belli bir zaman sonra tahribata yol açar.

Bu gerçekleri göstermektedir ki; Güneş ışıklarının olumsuz etkisinden kurtulmak için iyi güneş gözlükleri kullanmalıyız. Her ihtiyaç gibi güneş gözlüğümüz de yüzümüzde olduğundan biçimi, materyali, aksesuarları önemlidir. Ayrıca, tenimizin ve saçımızın rengiyle uyumu da gereklidir. Kısacası güneş gözlüğünün görünüşü ve rahatlığı kullanıcıya fazladan moral verecektir. Güneş gözlüğü az da olsa kusurları meydana çıkartmak için değil örtmek için de kullanılmalıdır.

Güneş Gözlüğü öyle bir sektör haline gelmiştir ki; dünyada ürettiği güneş gözlükleri ile meşhur olan markalar vardır: Ray Ban, Persol gibi.

Güneş gözlüğü seçimi:

*Yüzünüz kare ya da kareye yakınsa; kavisli çerçeveler sizin için en uygun olanlardır.
*Uzun bir yüze sahipseniz; çerçeveleriniz yüzünüzü kaplamalıdır. Böylece gözlük yüzünüzü ikiye ayırdığı için normalden daha uzun görünmesini engelleyecektir.
*Yüzünüz yuvarlak ise; Düz ya da açılı çerçeveleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.
*Üçgen bir yüze sahipseniz; çerçevelerinizin çizgilerinin düşey olmasına dikkat etmelisiniz.
*Yüzünüz oval ise; Çerçeveleriniz mutlaka yüz büyüklüğüne orantılı olmalıdır.

RAY-BAN
VERSACE PRADA
GUCCİ

EMPARİO ARMANİ
DOLCE GABBANA
CHRİSTİON DİOR


RAY-BAN


Bu modeller elle sitesindeki 2008 gözlük modelleri. 2008 gözlük modası yine geçtiğimiz dönemlerdeki gibi büyük modellerden oluşuyor. Gözlüklerde ufak modeller artık pek kullanılacak gibi görünmüyor. Zaten büyük formdaki gözlüklerin kullanımı da daha rahat. 2008 gözlük modellerinde işlemeler, sworovski taşlar, desenler yer almakta. Bence sade modeller daha kaliteli duruyor. Taşlı ve süslü olan modeller daha klasik duruyor.
Bu güzlük modelleri dünyaca ünlü markalar olan Chanel, Marc Jacobs, Missoni, Ray Ban, DVB by Victoria Beckham, Chloe, Gucci markalarına ait.

1 yorum:

elay dedi ki...

hayırlı geceler canım.hafta sonunda gü,zellikler seninle olsun.a.e.o.