12 Mart 2008 Çarşamba

teknolojik buluşlar


aerogel

Hava kadar hafif bir madde olan Aerogel bu aralar Internet'te çok bahsediliyor. Bundan yıllar önce havadan hafif bir madde bulunduğunu duymuştum, duyduğum bu olmalı. Havadan sadece 3 kat daha ağır olmasına rağmen bir cam kadar katı ve ağırlığından binlerce kat fazlasını taşıyabilen bir madde. Savunma sanayisinde ve başka yerlerde bu maddeyi sıklıkla görmeye başlayabiliriz. Bir firma küçük bir örneğini 30 Dolara satmaya dahi başlamış. Yani artık ticari bir ürün.Firmanın linki, detaylı olarak Aerogel'in ne olduğunu ve ne kadar dayanıklı olduğunu da anlatıyor.

sigara kutusu


Sigara bırakmak isteyenler için ilginç bir alet olabilir. Bu sigara kutusu sadece belirli aralıklarla açılıyor. Sigara içiyorsanız, farkında olmadan bir paket içmişim demeniz artık kolay değil. Zaten çalışırken bunu demek çok kolay değil fakat haftasonları için ideal olabilir


geniş uçaklar

Worldchanging blogundaki habere göre, gelecekte uçaklar, daha geniş olacak ve sadece belirli şanslı (muhtemelen first class) bir kitle pencereli yere sahip olacak. Diğerleri, yanyana dizilmiş çok daha geniş bir bölümde olacaklar. Yine aynı habere göre 2025'te hayatımıza girecek bu uçakların, 2055'te pazarın üçte birine sahip olacağı öngörülüyor. Plastikten yapılmış ve dolayısıyla daha hafif bu uçakların çok daha az yakıt harcayacağı da söyleniyor. Belki de uçakla uçmanın fiyatları nasıl daha aşağıya inebilir probleminin cevabı bu tip bir çözümde yatıyordur.


akıllı futbol topu

Bu akıllı top içerisindeki entegre chip ile top kale çizgisini geçtiği anda sinyal veriyor. FIFA tarafından test edilen bu top bir sonraki testini Japonya'da başarı ile geçerse 2006'da Almanya'da Dünya Futbol Kupası'nda kullanılma ihtimali var. Artık futbolda bile teknoloji var!


motorsiklet kullanırken arkayı görmek

Motorsiklet kullanırken en zor şeylerden birisi arka tarafı görmektir. Motorsiklet arabadan çok daha fazla sarsıldığından özellikle yan aynalarıyla arkayı görmek çok zordur. Titreşime rağmen görebilseniz dahi görüntü yeterli değildir. Dikiz aynasının olmadığını hatırlatmama gerek yok sanırım. Bunun için, Reevu isimli firma kaskın üzerine yerleştirdiği kamera ile arka tarafı tam olarak görmeye imkan sağlayan bir ürün geliştirmiş. Böylelikle nerdeyse 360 derecelik bir görüş açısına sahip oluyorsunuz

Hiç yorum yok: