30 Ocak 2008 Çarşamba

MERSİN'den :)



Mersin'e has bir tarif olan batırık şimdilerde başka illerde de yapılıyor.Bu lezzetin müdavimleri var çok fazla..Oktay Usta'nın bu tarifine ek olarak Mersin'de sulandırılarak(özellikle yaz günlerinde buz ile)servis edilir.Dileyenlere de aynen bu tarifte olduğu gibi 'köfte' olarak.Afiyet olsun :)

Malzemeler:

1,5 su b. esmer bulgur
1 çorba k. susam
1 çorba k. tahin
1 soğan
1 tatlı k. biber salças
ı1 tutam maydanoz
2 domates
1 demet taze soğan
2 sivri biber
limonzeytinyağıtuz,kimyonmarul veya lahana
HAZIRLANIŞI:
Bulgurun üzerine sıcak su koyup kısır gibi demlendirin.Diğer tarafta susamı bir tavada kavurun. Kabaranbulgurun üzerine susamı,tahini, biber salçasını,limon vezeytinyağını ekleyin. Geri kalan tüm sebzeleri ince incedoğrayıp karıştırın. Tuz ve baharat ilave edip biraz suilave ederek sulandırın. Haşlanmış lahana veya marullaikram edin.

Hiç yorum yok: