29 Ocak 2008 Salı

Paris

Paris deyince ilk akla gelendir Eyfel Kulesi.


TARİHİ:Seine Nehri kenarında romantizmin doruklarında bir gezi yapmadan, Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Eiffel Kulesi ve Champs- Elysées'i görmeden bu dünyadan gitmeyin.İşte Paris....Burası dünyanın en hızlı büyüyen, en aktif şehirlerinden biri. Kaldırımlarından binalarına her şeyiyle Fransız ruhunu içinde barındırıyor.


Ne Zaman Gitmeli ? Paris'e gelmek için en iyi zaman Mart - Mayıs arasıdır. Kış aylarında Paris bir kültürel cennet niteliğindedir. Bu zamanlarda kültürel bir etkinliğin olmadığı bir gün bulmak imkansız gibidir. Bununla birlikte okulların tatil olmasıyla birlikte sokaklar daha da kalabalıklaşır. Yaz aylarında Paris'te sıcaklık gözle görülür derecede artar. Yine yaz aylarında genellikle buradaki insanlar yıllık izinlerini kullanırlar. Bu yüzden bu zamanlarda trafik bayağı hafifler.
Katedral.
Victor Hugo'nun ünlü eseri Notre Dame'ın Kamburu'ndan hatırladığımız bu Katedral gotik mimari özellikleri taşımaktadır. 1163 yılında inşa edilmeye başlanmış ve 1345 yılında bitirilmiştir. Notre Dame Katedrali 6000'in üzerinde kişiyi barındırabilecek niteliktedir. Birbirinden farklı şekilde dizayn edilmiş üç kapıya sahiptir ve bu kapılardaki mimari güzellik de ziyaretçilerin dikkatini üzerine çekmektedir. Katedralin içinde çok büyük bir kilise orgu vardır. Katedral kasvetli havasıyla olsa da görülmeye değer.Kulelerinden Paris'i izlemek de ayrı bir zevktir.




Musée du Louvre ( Louvre Müzesi ) : Bu devasa bina 1200'lerde inşa edildi. İlk restorasyonunu 16. yüzyılın ortalarındagördü ve Kraliyet Binası olarak hizmet vermeye hazır hale geldi.Daha sonra 1793 yılında müzeye dönüştürüldü.1980'lerde Mitterand'ın 'Büyük Projeler' kapsamındaki çalışmaları sırasında müzeye 21 m yüksekliğinde bir cam piramit eklenmiştir. Başlangıçta hata olarak görülen bu ekleme daha sonra birçok ödül almıştır. Her gün binlerce insan ziyaret etmektedir. Müzede tablolar, heykeller, antikalarla birlikte Mona Lisa, Venus de Milo ve Winged Victory gibi ünlü eserler de görülebilir.

Hiç yorum yok: