30 Ocak 2008 Çarşamba

Mucizelerle Dolu Yağlar

Biberiye yağı: Sivilceler üzerine sürülebilir, cilde canlılık verir. Gül yağı: Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. Alerjik ciltlere iyi gelir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini alır.
Papatya yağı: Duyarlı ve problemli ciltlerde yaraları iyileştirici ve cildi besleyici özelliğe sahiptir. Portakal yağı: Cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır. Sivilce ve akneleri kurutur. Tonik olarak kullanılır. Cilt için kullanılırken nemli pamuk ile cilt temizlenir.
Susam yağı: Kuru ciltlere, kirpik ve kaşlara rahatlıkla uygulanır. Hafif etkili, cildi besleyici ve güneş ışınlarından koruyucu özellikler taşır. Cilde derinlemesine işler, temizleyici ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.
Buğday yağı: Hücre yenileyici, yara, yanık ve diğer cilt problemlerinde, kırışıklarda etkili olarak kullanılır. Cilt, güneş ve doğum lekelerini giderir.
Fındık yağı: Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla uygulanır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılabilir.Havuç yağı: Cildin bozulmasını önler. Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur, hücre yenileyicidir. İçerdiği provitamin A ve lesitin, cilt sertliklerini yumuşatır, cilde renk kazandırır.
Kakao yağı: Hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı faydalıdır. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmaya karşı kullanılır.
Kayısı yağı: Yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir.
Şeftali yağı: Cilt bakımında peeling yapmak için kullanılabilir.
Vişne yağı: A ve C vitamini ve potasyum içerdiği için temel yağlarla karıştırıp ovma yöntemiyle cilde uygulanır. Cildi arındırmak için peeling amaçlı uygulanabilir.
Limon yağı: Sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, tonik olarak kullanılabilir. Mikrop kırıcı, sıkıştırıcı, sağlamlaştırıcı, gerdirici özelliği vardır ve cildi yağdan arındırır. Masaj yapılarak kullanılır. Nemli bir pamuk yardımıyla cilt temizlenmelidir.
Ahududu yağı: C ve E vitamini içerdiği için cilde faydalıdır. Cilt bakımında peeling amaçlı kullanılır.

Hiç yorum yok: