29 Ocak 2008 Salı

Uludağ


Bursa'nın güneyinde yer alan Uludağ Türkiye'nin en gözde ve hareketli kış sporları merkezlerindendir. Yalnızca kış sporları için değil birçok doğa sporu aktiviteleri için de elverişli olan Uludağ 1961 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Uludağ ile Bursa arasındaki mesafe 36 km. civarındadır.
Ormanlık alanlar ile çevrelenmiş olan Uludağ, 2543 m. yükseklikteki doruk noktası ile yükseklik bakımından da ülkemizde ön sıralarda yer almaktadır ve Batı Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Bu en yüksek noktayı yani Uludağ'ın zirvesini Kara Tepe oluşturur.
Uludağ kayak, snowboard, kar motosikleti, big foot, buz pateni gibi birçok aktivite için elverişlidir. Birçok sayıda piste sahiptir. Uludağ Bunların yanı sıra sadece kış sezonunda değil,yılın 12 ayı ziyaret edilebilecek doğa zenginliğine sahip bir tatil yeridir. Uludağ'a hem karayolu ile hem de teleferik ile ulaşmak mümkündür ve ulaşım açısından sezonun çoğu zamanında uygun koşullara sahiptir.





Bursa'dan Uludağ'a özelliklede kış aylarında günün her saatinde karadan araç bulmak mümkündür. Şehir merkezinden taksi, dolmuş ve minibüsler hareket eder. Aşağı yukarı 45 dakika gibi bir sürede Uludağ Kayak Merkezi Oteller Bölgesine ulaşabilirsiniz.







İhtiyaç duyabileceğiniz kayak malzemeleri ve aksesuarlar:
· Kayaklar
· Kayak ayakkabıları
· Kayak batonları
· Montlar - Anoraklar
· Kayak Pantolonları
· Şapka ve bereler
· Tulumlar - İniş tulumları
· İçlikler
· Kayak çorapları
· Kar eldivenleri
· Gözlükler
· Snowboardlar

Hiç yorum yok: