4 Şubat 2008 Pazartesi

ŞEKER İÇİN ŞİFALI BİTKİLER:

acı bakla
Semen Lupini şeker hastalığına karşı kullanılır.
ceviz
Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti. Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor:
• Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar.
• Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir.
• Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir.
• Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir.
• Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar.
• Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.
hünnap
Jujubae Göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, müshil ve kan temizleyicidir. şeker hastalığına karşı da kullanılır.
kısa mahmut
Chamaedrys midevi, uyarıcı, şeker hastalığına karşı etkilidir.
mahlep
Pruni mahaleb Afrodizyak, balgam söktürücü, nefes darlığı ve prostat için, ayrıca şeker hastalığına karşı kullanılır.
mersin yağı
Oleum Myrti Dahilen bronşit, verem ve belsoğukluğu gibi hastalıkların tedavisinde ve şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır.
pancar
Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir. şeker hastalığı ve vereme karşı korur. Mide ve barsakları kuvvetlendirir. Sinirleri yatıştırır.
susam yağı
Oleum Sesami Dahilen müshil olarak etkilidir. şeker hastalığına karşı da kullanılır.
taflan
Yapraklardan elde edilen taflan suyu öksürük dindirici olarak kullanılır.Taze meyveleriyse meyve olarak yenilmektedir. Kurutulmuş meyvelerinin tohumlarıysa şeker hastalığına karşı kullanılır.Tâze meyveleri taş düşürücü olarak da kullanılmaktadır.
üvez
Özellikle bir şeker olan üvez şeker hastaları rejimi için iyi bir tatlandırıcıdır. Meyveleri ve yaprakları kabız edicidir. Yine meyveleri idrar söktürücü, kadınlarda âdetleri kolaylaştırıcı etkilere sâhiptir. Meyveler C vitaminince zengindir. Yapraklarının çayı şeker hastalığına karşı kan şekerini düşürücü olarak kullanılmaktadir. Zararsızdır.
zahter
Saturejae hortensis şeker hastalığına karşı kullanılır

NOT:Şeker hastaları kilonuza dikkat!!!

ZAYIFLAMAK İÇİN BİTKİLER

EPHEDRA
kola nut, guarana, yeşil çay en sık kullanılanlardır. Pekçok bitkisel zayıflama ürünü metabolizmayı hızlandırmak ve iştahı azaltmak için bu uyarıcı bitkileri içerir. Bu uyarıcı bitkileri kesinlikle kullanmamanızı öneriyoruz. Eğer yüksek tansiyon, herhangi bir kalp rahatsızlığı, uykusuzluk, kronik yorgunluk ve anksiyete gibi problemleriniz varsa bu ürünleri kullanırken daha da dikkatli olmalısınız. Bitkisel kan ve bağırsak temizleyiciler, laksatifler ve diüretikler (idrar söktürücüler) de aynı zamanda pekçok üründe kullanılırlar. Bu ürünleri hiç kullanmamalı veya kullanmadan önce mutlaka bir uzmanla görüşmelisiniz.

GİNKO BİLOBA (Akıllı bitki)
Dolaşım üzerinde olumlu etkileri olan, güçlü bir antioksidan bitkidir. Kalp, beyin ve tüm vücut oksijenizasyonunu çoğaltır. Zihinsel fonksiyonları arttırır (akıllı bitki olarak bilinir) ve kas ağrılarını azaltır. Ayrıca kan basıncını düşürür, kanın pıhtılaşmasını, dolayısıyla damarları tıkamasını önler ve güçlü bir yaşlanma geciktiricidir. Antioksidan destek olarak günde 160-320 mg olarak kullanılır.

Hiç yorum yok: