20 Şubat 2008 Çarşamba

ÇİN MUTFAĞINDAN...

Mantarlı Biftek Noodle


Malzemeler

600 gr noodles ( Çin makarnası)

1/4 bardak ayçiçek yağı

2 diş sarmısak, ezilmiş

300 gr mantar, uzunlamasına ikiye kesilmiş

150 gr kereviz, ince dilimlenmiş

2 kırmızı dolmalık biber

750 gr biftek, ince dilimlenmiş


Hazırlanışı


Noodleları kaynar sudan geçirip, süzün. Geniş bir kaseye koyup çatalla ayırın.Ayçiçek yağının yarısını ısıtıp, mantarları kavurun. Kereviz dilimleri ve baharatları ilave ederek, kerevizler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kaba alın.Geri kalan yağı aynı tavaya koyarak ısıtıp, bu seferde biftek dilimlerini kavurun.Tüm malzemeyi karıştırıp beraber ısıtıp servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: