28 Şubat 2008 Perşembe

MERSİN YÖRESİNDEN;

TOPALAK YEMEĞİ VE DÖVME PİLAVI

TOPALAK YEMEĞİ

malzemeler

yarım kilo ince bulgur
1 bardak irmik
1 bardak un
1 yemek kaşığı salça
bir kilo kemikli et
yarım kilo nohut
sıvı yağ
2 adet soğan
tuz
kimyon
kuru nane

hazırlanışı

bulgurumuzu genişçe bir kaba alıp su ile ıslatıyoruz. irmik un ve salçasını ardından tuz ve kimyonunu ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuruyoruz. hamur kıvamına gelen karışımı fıdık büyüklüğünde koparıyor ve iki elimizin avuçları arasında yuvarlayarak bilye şeklini veriyoruz.

bu arada kemikli etlerimizi nohutla birlikte pişiriyoruz.

ayrı bi tencereye yemeklik doğradığımız soğanlarımızı alıp bi miktar yağ ile soteliyoruz.hafif pembeleşince salçasını ekliyoruz.ardından haşladığımız et suyu ve nohut karışımını kemikler hariç ekliyoruz.kemikler üzerindeki etleri minik parçacıklar halinde ilave ediyoruz.içine bilye şeklini vediğimiz hamur parçacıklarını ekliyor tuz ve kuru nanesini de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

DÖVME PİLAVI




malzemeler

yarım kilo dövme

(mersin yöresinde dövme deniyor ama diğer bölgelerde yarma da deniliyor)

su

tuz

tereyağı

pişmiş nohut


hazırlanışı

dövmeleri tencereye alıyor içine üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekliyor ve pişiriyoruz.pişen dövmeye nohut ve tuzunu ekliyoruz.tereyağını eritip dövmeyle birlikte karıştırıyoruz.biraz demlendikten sonra afiyetle yiyoruz.

***bugün yapmış olduğum bu yemekleri sizlerle paylaşmak istedim umarım seversiniz...

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok: