21 Şubat 2008 Perşembe

HİNT MUTFAĞINDAN...

SAMOSA






Malzemeler

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 çay kaşığı tane kimyon

1 çay kaşığı tane kişniş

1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

1 tatlı kaşığı toz kişniş

1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates

Yarım kase haşlanmış bezelye

1 adet sivribiber

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz,

tuz

Hamur için :

Yarım kg un

1 çorba kaşığı kekik tohumu

Yeterince su ve tuz

Kızartmak için :

Sıvıyağ

Yemeğin Tarifi

Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.

Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok: