29 Şubat 2008 Cuma

Mersin denince akla gelen ilk şeylerden biridir CEZERYE

Cezerye, özellikle Mersin bölgesinde yaygın tatlı türü. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adını, Arapça'da havuç anlamına gelen (Cezer = جزر) kelimesinden alır. Rendelenen havuç önce haşlanır haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. İçine hindistan cevizi , yer fıstığı yada ceviz koyularak servis yapılır.

ev yapımı kolay cezerye



malzemeleri:

2 orta boy havuc

1 su bardagi toz seker
1 su bardagi su
1 cay bardagi ceviz( dövülmüs )veya antep fıstığı

2 paket bisküvi

biraz hindistancevizi

kürdan

yapilisi:
havuclari rendele 1bardak suyu sekeri ekle ve 10 dakika kadar kaynat.kaynadiktan sonra icine bisküvileri kir ve eline yapismiyacak sekilde olacak.cevizinide koy ve yugur.ceviz büyüklügünde yuvarla sonra hindistan cevizini bua üzerine kürdan batir ve servis yap.afiyet olsun

***işte mersine yolu düşenlerin cezeryenin o harika tadına bakabilecekleri ve dönüşte hediye olarak sevdiklerine götürebilecekleri yerler....


SADULLAH CEVİZ


Havucun; bal,karanfil ve kuruyemişlerle buluştuğu zengin karışım Cezerye.. Yapısında A1,B1,B2 E gibi vitaminlerin yanısıra sayısız minerallerin de bulunduğu zengin bileşim; vucutta çeşitli yararların yanısıra afrodizyak etkiler de göstermektedir

DONDURMACI HALİL

Dondurmacı Halil için özel olarak yetiştirilmiş Havuçların Cezerye haline gelişi, havuçların itina ile ayıklanıp yıkanması ile başlar. Daha sonra uygun ısıda ve sürede haşlanarak marmelat haline getirilen havuçlar, çok özel bir baharat karışımı ile o nefis DONDURMACI HALİL CEZERYESİ tadına vardıktan sonra. Özenle seçilmiş ceviz, fıstık, fındık taneleri ile harmanlanarak uygun ortamında dinlendirilmeye bırakılmakta daha sonra afiyetle tüketmeniz için hijyen koşullarda çeşitli sunumlarda tüketiminize sunulmaktadır. Cezeryelerimiz 0 kolestorol değerindedir. Üretimi tamamen doğal yöntemlerle organik olarak yapılan havuç ve özel baharat karışımı ile adeta doğal bir ilaç olup birçok hastalığa iyi geldiği ve enerji kaynağı olduğu bilinmektedi.







HASAN YOZGAT
HAYDAR USTA

ŞEKERCİ AKİF


ağzınız hep tatlı olsun.sevgiyle kalın!...

Hiç yorum yok: