23 Şubat 2008 Cumartesi

İTALYAN MUTAĞINDAN...

PANNA COTTA

Panna Cotta nedir?

Panna Cotta, İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Üstelik yapımı da bir o kadar basit. Panna Cotta’nın, karamelli, çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşidi var.

Malzemeler: (4 kişilik)

750 ml. kremşanti
1 tatlı kaşığı vanilya
75 gram toz şeker
1 adet limonun soyulmuş kabuğu
5 adet yaprak jelatin
250 gram kayısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limonun suyu
100 ml. kayısı likörü
100 ml. konyak

Hazırlanışı:

Kremşantiyi vanilya, şeker ve limon kabuğuyla kaynatın, ateşi kısıp sık sık karıştırarak 15 dakika pişirin. Limon kabuğunu içinden çıkarın.

Jelatini soğuk suda ıslatın, sıcak kremşantiye katıp erimesini sağlayın.

4 sufle kabının içini soğuk suyla çalkalayın, kremayı içlerine doldurup bozdolabında 6 saat bekletin.

Kayısı sosu için kayısıların kabuklarını soyun, süzgeçten geçirerek püre haline getirin. İçine şeker, limon suyu, konyak ve kayısı likörü katarak kaynatın. Ateşi kısıp 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Kalıpları ters çevirip tabaklara alın, sos yanında servis edin.

Hiç yorum yok: