27 Şubat 2008 Çarşamba

TANTUNİ VE LAVAŞ EKMEĞİ




tantuni malzemeler

300 gr kuşbaşı et
sıvı yağ
2 adet domates
1 adet sogan
maydanoz
sumak
kırmızı biber
tuz


lavaş malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
tuz
ılık su


tantuninin hazırlanması


etlerimizi tavaya alıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. sonra bi miktar sıvı yağ ilave ediyoruz.tuz ve kırmızı biberle tatlandırıyoruz.domates , maydanoz ve soğanlarımızı doğrayıp hazır ediyoruz. doğranmış soğanları sumak ekliyoruz.


lavaşın hazırlanması


derince bir kabın içide maya ve ılık suyu karıştırdıktan sonra bu karışıma tuz ve unu ilave ediyoruz.hamur haline gelen karışımı mayalanması için yarım saat bekletiyoruz.mayalanan hamurlardan küçük bezeler koparıp merdane ile ince bir şekilde açıyoruz.teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.


***hazırlanan lavaşın arasına pişirmiş olduğumuz etleri, domates ,maydanoz ve soğanları koyup rulo şeklinde kapatıyoruz.veeee
afiyetle yiyoruz. yanında ayran yada şalgam için!pişman olmazsınız :))


İşte mersinde tantuni yiyebileceginiz adresler:


1)YAPRAK

2)ÖZKAN

3)GÖKSEL

4)SABİT USTA

5)DENİZHAN 2

6)MEMOŞ


YAPRAK

Dana budundan tantuni

İşletmecisi Hüseyin Yaprak. Yaprak'ta tantuni dananın but bölümünden hazırlanıyor. Yaprak şeklinde ince ince doğranan yağsız et, ortası çukur tepside sıvı yağda kavruluyor. Maydanoz, nane, domates ve soğan karışımı salatayla dürüm yapılıyor. Hüseyin Bey, Mersin'in tantuni ile, tantuninin de Yaprak ismiyle anıldığını söylüyor. Ona göre tantuni 200 yıllık bir maziye sahip. Yaprak'ta tantuninin fiyatı 1 milyon 750 bin ile 2 milyon 250 bin lira arasında değişiyor. Her gün saat 07.00-20.00 arasında hizmet veriyor. Adres: Çankaya Mah. Silifke Cad. No: 4 Tel: (324) 231 39 88


ÖZKAN

Tantuniyi marka yaptı

Çekirdekten yetişme tantuni ustası Hacı Özkan, tantuniyi tescil ettirerek marka oldu. Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı da olan Hacı Özkan, iki ayrı şubede hizmet veriyor. Özkan-1'de tantuni kuyruk yağlı ve yağsız biftek şeklinde hazırlanıyor. Lavaş, somun ve pide ekmeğiyle servis ediliyor. Tantuninin Mersin'e ait olduğunu ve sonsuza dek öyle kalmasını sağlayacaklarını belirten Hacı Özkan, restoranlarının ünü zedelenmesin diye markasını tescil ettirmiş. Dürüm tantuni fiyatı 2 milyon lira. Adres: Camişerif Mah. Cemalpaşa Cad. No: 81. Tel: (324) 231 50 62


GÖKSEL

Ünlülerin adresi

25 yıldır Hasan Palamut tarafından işletilen Göksel-1 Tantuni, kente gelen birçok ünlü sanatçının ziyaret ettiği adres. Cem Yılmaz, Mahsun Kırmızıgül, Cem Özer, Emine Ün, Emre Kınay, Seda Sayan, Ebru Gündeş, Kahtalı Mıçı, Alişan, Haluk Bilginer, Zuhal Olcay ve Bora Gencer müdavimleri arasında. Dışarıya paket servisi var. Göksel de adının başkaları tarafından kullanılmaması için Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescili yaptırmış. Biftek tantuni yağsız yemek isteyen müşteriler için yaratılmış. Normal dürüm tantuni 1 milyon 750 bin lira. Biftek tantuni 2 milyon lira. Adres: İhsaniye Mah. Eski Oto Garajı bitişiği No: 50. Tel: (324) 336 52 48


SABİT USTA

Tavuk etinden tantuni yaptı

Sahibi 66 yaşındaki Sabit Yağcı. Uzun yıllar sürdürdüğü mesleğini yeğenine devretmesine rağmen, lezzetten ödün verilmemesi için her gün işyerine gelip, isim ve kalitesinin korunması için çalışıyor. Özellikle milletvekillerine tantuni göndermesi ile ünlü olan Sabit Yağcı, 21 yıldır bu işi yapıyor. Birçok kente paket servisi var. Tantunide kullanılan ete çok dikkat ediliyor. Tantuni ve biftek tantuninin yanı sıra tavuk tantuni de var. Tavuğun göğüs etinden yapılıyor. Dürüm tantuni 2 milyon lira. Adres: Pirireis Mah. 1116 Sok. No: 13 Tel: (324) 325 46 18



DENİZHAN-2

Yazlıkçıların tantunicisi

Mezitli Beldesi'ndeki yazlıkçıların gözdesi olan Denizhan-2 Tantuni ve Biftek Salonu'nun sahibi Sedat Varma, 15 yıldır aynı yerde işini sürdürüyor. Sedat Bey, tantuninin Mersin'de özellikle Suriye ve Hatay kökenli Araplar tarafından yapıldığını ve bir Arap yemeği olduğunu söylüyor. Denizhan 2'de tantuni süt danasından ve bifteklik etten yapılıyor. Evlere paket servisi var. Dürüm 2 milyon lira. Adres: Menderes Mah. Denizhan-2 Sitesi, Tel: (324) 358 83 36

MEMOŞ

Yurtdışına bile servisi var

Memoş Tantuni, yurtiçine ve yurtdışına paket servisi yapıyor. Sahipleri Mersin'de 40 yıllık baba mesleği tantuniciliği devam ettiren Mehmet Can Yelkenaç ile ağabeyi Cengiz Yelkenaç. Her gün 05.00-17.00 arası açık. Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri'den sipariş alıyorlar. Yurtdışında ise Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç ve KKTC'ye tantuniyi şoklayıp gönderiyorlar. Alternatif fastfood olan tantuni, dananın but bölümünden ya da etin en yoğun olduğu yerlerinden yapılıyor. Lavaş tantuni 2 milyon, açık 1 milyon 750 bin lira. Adres: Turgutreis Mah. Silifke Cad. Müftü Köprüsü mevkii. Tel: (324) 231 97 02

Hiç yorum yok: